Cső-Monti - Futsal Utánpótlás
TAO Dokumentumok
 
Menü
 
Edzők
 
Képtár
 
Linkek
 

 

Jelenleg online
látogató van az oldalon.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

adidas

Winner Sport

HUNAQUA KFT.

Nemzeti Sport

Hajrá Cső! Hajrá Monti!

HÍREK AKTUÁLIS EDZÉSEK KÉPEK NÉVSOR EGYESÜLET TÉRKÉP LINKEK E-MAIL

Szakcikkek

Vendégszoba - Kozma Mihály (2. rész)

origo.hu   
A futsal elérkezett az amatőr sport csúcsára, innen továbblépés már csak a professzionalitás felé lehetséges. Bízom abban, hogy a gyerekek, amikor elkezdenek futballozni, akkor megismerik a futsal alapjait is.

Vendégszoba - Kozma Mihály (1. rész)

origo.hu   
Brazíliában és több nyugat-európai országban már milliók játsszák, Magyarországon még nem ennyire elterjedt sport a futsal. Az amatőrökből álló magyar válogatott mégis nyolcadik a világranglistán, és kijutott a csehországi Európa-bajnokságra is, ahol kis híján legyőzte a későbbi aranyérmes spanyolokat. A 4+1-es válogatott szövetségi kapitánya, Kozma Mihály szívszerelmének tartja a futsalt, és bár - mint azt az origo Csevegőszobában elmondta - kevés pénz van benne, semennyiért nem hagyná ott a kispadot.

Az új stílus

Kozma Mihály   
A portugál edző érkezésével, egy új, latinos stílust tanulnak a gödöllőiek. Egy teljesen más futballfilozófiát igyekszenek megismerni, ami természetszerűleg nehezen megy. Nem is lehet könnyű, hiszen lényegében egy számukra idegen látásmódot, más gondolkodásmódot kell elsajátítaniuk azoknak, akik nem ebbe nőttek fel. A nagypályás emlőkön nevelkedett hazai játékosainknak ugyanis hol a TF által oktatott német, hol pedig az UEFA licences tanfolyamain tanított holland futballfilozófiát kellett megismerniük. Edzőik ugyanis csak ezeket tanulták, így más futballfilozófiát nem tudtak megtanítani nekik.

Jövőnk, a mában gyökerezik

Kozma Mihály   

Nagy lelkesedéssel olvastam az utánpótlás szükségességéről írott véleményeket. Örömmel vettem tudomásul azt is, hogy mindezt mindenki összekötné az edzőképzéssel is. Ám én mégis a fejlődés harmadik tényezőjére, a tömegesítésre szeretném felhívni a figyelmet.

Még egyszer az utánpótlásról

Kozma Mihály   

Sportágunkban a kiválasztásnak döntő szerepe van. A sok egyéb szempont mellett talán a legfontosabb, a játékosok technikai szintje alapján történő válogatás. Nos ebben a tekintetben egyáltalán nem áll jól a sportágunk, nem vagyunk elkényeztetve „pengés” virtuóz játékosokkal. Úgy tűnik, nekünk csak az marad, aki a nagypályán már nem számíthat igazán karrierre. Tisztelet annak a kisszámú kivételnek, akik meghatározó alakjai lettek sportágunknak.

Futsal történelem

futsal.hu   

"A sport lélek nélkül semmi! És a lélek is az, sport nélkül."

Mészöly Miklós író

Integrálás

Kozma Mihály   

Nagypályás labdarúgásunk összes bajáért az utánpótlás nevelést látják felelősnek a szakemberek.
Rossz edzésmódszerekről, hozzá nem értésről beszélnek. Bár minden gyerek egyformán indul, a külföldiek valahogyan mégis többet fejlődnének, mint hazai tehetségeink. Ezért van az, hogy amíg az alacsonyabb korosztályokban a magyaros kreativitásunk miatt rendre mi nyerünk, idősebb korban, a felnőtté válás küszöbén, már rendre alulmaradunk.

 
U15-17
 
U13
 
U10-11
 
U9
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!